Προστασια Μαλλιων απο τον Ηλιο | Πως να Κρατησεις τα Μαλλια Ενυδατωμενα το Καλοκαιρακι

Προστασια Μαλλιων απο τον Ηλιο | Πως να Κρατήσεις τα Μαλλιά Ενυδατωμένα το Καλοκαιράκι

Tα μαλλιά μας είναι το βασικό στοιχείο της θηλυκότητας και επειδή οι περισσότερες μας τα ταλαιπωρούμε με βαφές, λακ και styling χρειάζονται ιδιαίτερη περιποίηση για να διατηρήσουν την υγεία και τη λάμψη τους ειδικά το καλοκαίρι με τον Ήλιο και το Αλάτι.

Όπως ακριβώς συμβαίνει και με την επιδερμίδα, έτσι και τα μαλλιά μας χρειάζονται να είναι καλά ενυδατωμένα. Κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες, η πολύωρη έκθεση στον ήλιο και το θαλασσινό αλάτι επιβαρύνουν την τρίχα με αποτέλεσμα να αφυδατώνεται και να σπάει.

Επομένως, για να τα διατηρήσουμε υγιή και λαμπερά, πρέπει να φροντίσουμε τα μαλλιά μας και τη σωστή ενυδάτωσή τους! 


"Αυτό που μας επιτρέπει να έχουμε όμορφα μαλλιά στον ήλιο το καλοκαίρι είναι η μελανίνη, η φυσική χρωστική ουσία που βρίσκεται στο εσωτερικό της τρίχας και έχει κυρίως προστατευτική δράση. Και ενώ στην επιδερμίδα η παραγωγή της αυξάνεται σταδιακά με την παρατεταμένη έκθεση στον ήλιο, αντιθέτως στα μαλλιά μειώνεται!"


Κάποια Βήματα Που θα βοηθήσουν τα Μαλλιά μας να είναι Όμορφα και Λαμπερά και το καλοκαίρι!

  1. Βρέχουμε τα μαλλιά σας με γλυκό νερό προτού βουτήξουμε στο νερό της θάλασσας ή της πισίνας. Έτσι θα επηρεαστούν λιγότερο από το αλάτι ή το χλώριο.
  2. Ψεκάζουμε με αντηλιακό τα μαλλιά μας στη θάλασσα μετά το μπάνιο, πρώτα τα ξεπλένουμε με γλυκό νερό και μετά να τα σκουπίζουμε απαλά με την πετσέτα.
  3. Χτενίζουμε τα μαλλιά μας με χτένα που έχει αραιά δόντια, για να μειώσουμε τον κίνδυνο του σπασίματος της τρίχας.
  4. Εάν τα μαλλιά μας είναι ξηρά και αφυδατωμένα, πριν από το αντηλιακό spray απλώστε από τη μέση του μήκους τους μέχρι τις άκρες ένα conditioner όπως το Kerastase Lait vital για βαθιά ενυδάτωση!


Σίγουρα τα όμορφα μαλλιά θέλουν δουλειά, να είστε όμως βέβαιες ότι το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

 

Κάποια βήματα που μπορούν να βοηθήσουν τα μαλλιά μας να μείνουν ενυδατωμένα και λαμπερά το καλοκαίρι

  1. Βρίσκουμε το σωστό σαμπουάν για τον δικό μας τύπο μαλλιών. Πολλές φορές, αγνοούμε τις λεζάντες των προϊόντων κι έτσι κάνουμε κακό στα μαλλιά μας χωρίς να το καταλάβουμε.
  2. Δεν ξεχνάμε να βάζουμε conditioner και 2-3 φορές την εβδομάδα να κάνουμε μία μάσκα περιποίησης. Κι αυτό γιατί το καλοκαίρι τα μαλλιά - ακόμα κι αν δεν πηγαίνουμε στην παραλία αφυδατώνονται και σπαν πολύ πιο εύκολα.
  3. Το λαδάκι στις άκρες είναι χρήσιμο και δίνει άμεσα “ανάσα” στην τρίχα.
  4. Απαραίτητο για το νεσεσέρ της παραλίας είναι ένα ενυδατικό προϊόν που θα προστατεύσει αλλά και θα χαρίσει στα μαλλιά ότι χρειάζονται.
  5. Σε καμία μας δεν αρέσουν τα αφυδατωμένα και θαμπά μαλλιά, γι' αυτό μαζί με το αντηλιακό προσώπου και του σώματος, βάλτε Αντηλιακή προστασία και στα μαλλιά σας! Στην αγορά πλέον θα βρείτε πολλούς τύπους αντηλιακών ειδικά για μαλλιά σε μορφή spray ή κρέμας που σίγουρα θα ανταποκριθούν στις ανάγκες σας.


Η ζέστη, το χλώριο, ο ήλιος και η θάλασσα μπορούν να προκαλέσουν ανεπανόρθωτη ζημιά στα μαλλιά μας. Αυτό όμως δεν θα πρέπει να μας κρατήσει μακριά από όλη την καλοκαιρινή διασκέδαση.


Υπάρχουν έξυπνοι τρόποι για να τα επανορθώσεις και να μην χάσεις λεπτό από το καλοκαίρι σου σκεπτόμενη τα μαλλιά σου!

 

Ας δούμε λοιπόν λίγα ακόμη βήματα που μπορείς να κάνεις για να κρατήσεις τα μαλλιά σου λαμπερά και υγιή κατά την διάρκεια του καλοκαιριού.

  1. Κόψε τις άκρες, όχι μόνο επειδή τα μαλλιά σου μακραίνουν κατά 10 με 15 τοις εκατό πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, Αλλά και Αν αισθάνεσαι τα μαλλιά σου ξηρά και άτονα και οι άκρες έχουν υφή άχυρου, έχει έρθει η ώρα να πάρεις λίγο τις άκρες. Ένα δάχτυλο ή λιγότερο είναι αρκετό για να καθαρίσουν τα μαλλιά σου.
  2. Μετά την περιποίηση, ακολούθησε ένα πρόγραμμα θεραπείας για τα μαλλιά που έχουν υποστεί βλάβη από τον ήλιο, συμπεριλαμβανομένου ενός ενυδατικού σαμπουάν, conditioner και προϊόντα styling.
  3. Χρησιμοποίησε ενυδατικό σαμπουάν και conditioner Τα μαλλιά που έχουν υποστεί ζημιά από τον ήλιο είναι αφυδατωμένα και απελπισμένα για ενυδάτωση. Για να επαναφέρεις την χαμένη υγρασία χρησιμοποίησε ένα σαμπουάν και ένα conditioner με θρεπτικά έλαια όπως καρύδα, jojoba και argan. Προσπάθησε να βρεις προϊόντα χωρίς πρόσθετα θειικά άλατα και parabens. Αυτά τα τοξικά συστατικά τείνουν να προκαλούν σπάσιμο στα μαλλιά.
  4. Κάνε μια μάσκα θεραπείας Μετά από ένα καλοκαίρι που τα μαλλιά έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά η ανάγκη για επανόρθωση είναι απαραίτητη. Μπορείς να δοκιμάσεις μια μάσκα με αβοκάντο χειροποίητη ή σε κάποιο κομμωτήριο. Μια μάσκα θεραπείας πλούσια σε θρεπτικά συστατικά με προστατευτικά έλαια και εκχυλίσματα για την ανάπλαση των μαλλιών που έχουν υποστεί βλάβη από τον ήλιο και τις στεγνές, ταλαιπωρημένες άκρες.
  5. Κάνε ένα διάλειμμα από την πρέσα Ήδη ξέρουμε ότι αυτά τα μηχανήματα καταστρέφουν τα μαλλιά μας και πρέπει να περιορίσουμε την χρήση τους τους καλοκαιρινούς μήνες και να αφήσουμε τα μαλλιά μας να ξεκουραστούν. Είναι η τέλεια ευκαιρία να δοκιμάσεις διαφορετικά χτενίσματα και να βοηθήσεις τα μαλλιά σου να επανέλθουν στο φυσικό τους σχήμα.
  6. Προτίμησε μεταξωτή μαξιλαροθήκη Οι μαξιλαροθήκες από βαμβάκι είναι απορροφητικές και μπορούν πραγματικά να αντλήσουν υγρασία από τα μαλλιά και το δέρμα σου ενώ κοιμάσαι. Το μετάξι δεν θα αφήσει τα μαλλιά σου τέλεια αλλά σίγουρα θα αποτρέψει την αφυδάτωση. Επιπρόσθετα, θα μειώσει τον ηλεκτρισμό και το μπλέξιμο.
  7. Κάνε συχνά μασάζ στο κρανίο σου Αφιέρωσε μερικά λεπτά μέσα στην εβδομάδα για να κάνεις μασάζ στο κεφάλι σου με κυκλική κίνηση για να τονωθεί η κυκλοφορία στο τριχωτό της κεφαλής. Μια φορά την εβδομάδα κάνε μασάζ με ένα θρεπτικό λαδάκι για τα μαλλιά. Η ένταση στο τριχωτό της κεφαλής μπορεί να κάνει την ανάπτυξη των μαλλιών πιο αδύναμη, αργή και την τρίχα πιο εύθραυστη.


Χρησιμοποιείτε προϊόντα που σας προτείνει ο σύμβουλος Κομμωτής σας για να έχετε τα απόλυτα όμορφα και ενυδατωμένα μαλλιά το καλοκαιράκι! 

Επίσης μην ξεχνάτε να καταναλώνετε καθημερινά επαρκή ποσότητα υγρών , λαχανικών και φρούτων η οποία διασφαλίζει την υγεία και σωστή ενυδάτωση του οργανισμού και των μαλλιών!

Σας Ευχόμαστε ένα Αξέχαστο Καλοκαιράκι!