Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το μακιγιάζ φέτος το καλοκαίρι!

Επιτέλους το καλοκαίρι, η πιο απελευθερωτική εποχή, είναι εδώ και ξέρουμε πόσο αδημονείς να την απολαύσεις, αφαιρώντας από την καθημερινότητα σου όλες τις τυπικότητες του χειμώνα.

Ήρθε η ώρα τα ταγιέρ του γραφείου, τα δωδεκάποντα και το μαλλί κομμωτηρίου να αντικατασταθούν με ανέμελα φορέματα, επιμελώς ατημέλητα μαλλιά και μακιγιάζ τόσο… όσο να αναδεικνύονται το μαύρισμα και τα υπέροχα χαρακτηριστικά σου!

Γι’ αυτό, το καλοκαιρινό νεσεσέρ πρέπει να είναι μικρό και εξοπλισμένο με τα προϊόντα ομορφιάς που θα χαρίσουν τις  έξτρα πινελιές φρεσκάδας και λάμψης στις εμφανίσεις σου!

Το αψεγάδιαστο, σαν «άβαφτο» πρόσωπο, που ξεχειλίζει από υγεία είναι το look του φετινού καλοκαιριού. Για να το πετύχεις, ξέχνα το κλασσικό make up στο σπίτι. Διάλεξε για βάση ένα αντηλιακό με χρώμα ή μια ΒΒ cream που θα δημιουργήσει την ομοιογένεια που χρειάζεται η επιδερμίδα. Και μη φοβάσαι: το concealer σου μπορεί να κάνει θαύματα, καλύπτοντας όλες τις ατέλειες, αντικαθιστώντας όπου χρειάζεται, το βαρύ make up!

Κι επειδή ξέρουμε ότι ξεχειλίζεις από αυτοπεποίθηση, στην πραγματικότητα το μόνο που θα χρειαστείς στο καλοκαιρινό νεσεσέρ σου είναι μια πούδρα 2-3 τόνους πιο σκούρα από την επιδερμίδα σου – για να ενισχύσεις το bronze μαυρισμένο look σου – και ένα ρουζ, στην αγαπημένη σου απόχρωση! 

Φέτος μάλιστα, το ρουζ πρωταγωνιστεί σαν κεντρικό προϊόν περιποίησης, αφού «φοριέται» στους κροτάφους και τα βλέφαρα, ενισχύοντας την όψη της φρεσκάδας και της ζωντάνιας που είναι must.

Άλλη μια από τις φετινές τάσεις, είναι οι σκιές με neon χρώματα, που σάρωσαν τις πασαρέλες. Μη φοβηθείς το μπλε και το πράσινο που, σε δυναμικές μείξεις, φωτίζουν τα μάτια και δημιουργούν δραματικές εντάσεις που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις. 

Αν αυτή η τάση δεν σου ταιριάζει, μπορείς να υιοθετήσεις τις έντονες γραμμές eyeliner που συνδυάζονται με την καθαρή επιδερμίδα και τα nude χείλη ενώ και η διαχρονικά safe επιλογή, μια καλής, πλούσιας μάσκαρα θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη και θα σου λύσει τα χέρια, δίνοντας την απαραίτητη ένταση και βάθος στο βλέμμα σου.

Χρώμα, έντονο χρώμα, κόκκινο της φωτιάς, πορτοκαλί του ήλιου ή ό,τι άλλο αγαπάς, μπορείς να το επιλέξεις για τα χείλια και το χαμόγελο σου. Το κόκκινο σε όλες τις αποχρώσεις κυριαρχεί, κάνοντας το πρόσωπο να «φωτίζει» και να λάμπει. Φυσικά, μαζί με το κραγιόν, στο νεσεσέρ φρόντισε να τοποθετήσεις και ένα lip balm που θα διατηρεί τα χείλια σου ενυδατωμένα τις ώρες που θα βρίσκεσαι κάτω από τον καυτό ήλιο – ακόμα καλύτερα αν το lip balm προσφέρει και αντηλιακή προστασία!

Και μην ξεχνάς… Το καλοκαιρινό νεσεσέρ, πρέπει οπωσδήποτε να περιέχει μια καλή ενυδατική κρέμα που θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες της επιδερμίδας σου μετά από τις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας. 

Επίσης, μια καλή αντηλιακή κρέμα προσώπου, θα συμπληρώνει την ενυδατική στη διάρκεια της ημέρας, προσφέροντας ταυτόχρονα την προστασία που χρειάζεσαι για να γλυτώσεις από τα επικίνδυνα ηλιακά εγκαύματα. 

Και τέλος, μη φύγεις από το σπίτι χωρίς τα προϊόντα καθαρισμού που θα σε βοηθήσουν να διατηρείς την επιδερμίδα σου όμορφη και υγιή. Ξέρουμε, θα ήθελες σίγουρα να κάνεις «διακοπές» κι απ’ αυτή τη ρουτίνα, όμως πίστεψε μας, η περιποίηση προσώπου στο τέλος της ημέρας είναι… υψίστης σημασίας για να διατηρήσεις την φρέσκια και λαμπερή σου όψη για πολλά πολλά χρόνια!